Des de fa més d’un any, la meva familia ha estat beneïda amb un nou membre…la inigualable Elsy, companya del meu germà. La Elsy va arribar desde Mèxic amb una carrera d’ ingenyeria i moltes ganes de fer coses. Mentres buscaba el seu lloc a la nostra comunitat,  la Elsy va començar un projecte altruista del qual estem tots molt orgullosos: “Llibres al metro”.

La seva passió per la lectura la va portar a voler compartir llibres amb gent que d’altra manera no te la iniciativa per accedir a aquestes lectures. Ella només deixa llibres al metro de Barcelona. Va dissenyar una etiqueta que enganxa als llibres dient que qui trovi el llibre el pot llegir i que hauria de retornar el llibre al metro, una vegada acabat, perquè el pugui llegir una altra persona.

 

Ara l’Elsy llegeix els llibres que més li agraden… té contacte amb gairebé totes les editorials locals i aquestes li proveeixen amb els llibres per deixar al metro. Ells guanyen publicitat, promoció de la lectura, clients… l’Elsy te la satisfacció d’haber engegat aquest preciós projecte, un munt de seguidors a les xarxes socials que li serveix per crear clubs de lectura i molt reconeixement social, seguidors a les xarxes socials…així com lectura sense cost.

Conclusió: tots hi guanyem més cultura, gent que rep regals al metro en forma de llibre, cares que s’il·luminen amb la troballa i altres projectes que s’hi inspiren, com el nostre, i que pretenen aconseguir un be social on guanyi tothom.

 

 

Podeu seguir el projecte al Facebook: https://www.facebook.com/llibresalmetrobcn/