Aquest projecte està inspirat en tants i tants projectes d’ arreu del mon que pretenen canviar el mon. Concretament hi ha alguns que em van impactar i se’m van quedar grabats a l’ànima:

 

La historia del Jardí secret de la Wendy. Sydney Australia.

 

La Wendy és una artista Australiana afincada a Sydney. Des del 1970 viu molt a prop de la famosa ópera,

La seva casa està molt a prop d’una petita badia per vaixells, “lavender Bay” de la que li separaba només un tros de descampat descuidat que és propietat de l’ajuntament.

Al 1992 la Wendy va perdre el seu marit i llavors va decidir començar a plantar arbres i plantes i posar ordre al descampat que tenia davant de casa seva per entretindre’s i perquè creia que li faria be a casa seva i al seu barri una mica de verd. Ningú li va dir que no es podía i tampoc va demanar permís a ningú. No tenia gaire experiencia en jardinería però va anar fent. Alguns veïns la van veure engrescada i voluntariament la van ajudar. No es van basar en cap projecte ben dissenyat, només es van posar a treballar plantant plantes autòctones tenint cura que l’estética fos adequada i el conjunt fos armoniós i sostenible.

La Wendy va tornar a patir una desgràcia familiar i va perdre la seva filla el 2001, i això la va fer treballar encara amb més ímpetu en el seu projecte.

Amb el pas del temps, el jardí de la Wendy es va anar ampliant, reverdint i omplint de flors, d’arbres i d’ombres per resguardar-se del sol, de bancs per seure i de gespa per gaudir de les vistes. El seu jardí ha acabat sent una referencia de jardineria a Sydney. No només ha aconseguit crear un jardí bonic i encantador, a aconseguit molt més! ara viu en una comunitat de veïns ben avinguda i orgullosa de la seva obra. Ha aconseguit el reconeixement de l’ajuntament i que aqeust es faci càrrec del manteniment del jardí que avui dia és conegut com un dels jardins més acollidors d’Australia. Ella ha guanyat amb el fet de tenir un jardí preciós davant de casa seva, el reconeixement dels Australians…ha ajudat a l’estètica de la seva ciutat i a millorar el medi ambient d’aquesta, etc. Ha guanyant ella, els seus veïns i els qui tenen la sort de visitar aquest racó preciós del món.

La Wendy sense dubte ha tingut una vida intensa, però pot estar satisfeta i orgullosa de la seva aportació a la seva societat. Tots podem aprendre alguna cosa d’aquest història: si fem coses amb ganes i amb voluntat de millorar la nostra vida i la dels demès, tots hi guanyem. Si vols alguna cosa: persegueix-la. I sobretot sigues tu el canvi que vols veure al món.

 

 

Més informació al seu web: https://www.wendyssecretgarden.org.au/